Presentatieprogramma's


Bij de mondelinge voorstelling van je gip, is het een goed idee om een presentatieprogramma te gebruiken. Voor jou is het een spreektekst, voor het publiek een aangename, visuele ondersteuning van jouw uiteenzetting. Op voorwaarde natuurlijk dat jouw presentatie ook mooi oogt. Klik op de afbeelding en zoek de vijf belangrijkste punten waar je moet op letten bij het maken van een presentatie. Of bekijk dit korte overzicht met tips om een goede presentatie te maken. ! Klik op "hoe ziet een goede powerpointpresentatie eruit?"

Net zo belangrijk is de manier ! waarop je presenteert.

Begin met het kiezen van het juiste programma. Op deze pagina vind je een beknopt overzicht !. Daarnaast kan je in de verschillende programma's ook nog enkele hulpmiddelen !gebruiken.

Met veel humor legt het volgende filmpje je uit hoe het niet moet.

overzicht    hulpmiddelen     top    

Overzicht presentatieprogramma's

overzicht    hulpmiddelen     top    

PowerPoint

Het microsoftprogramma PowerPoint is algemeen verspreid. Kan je nog niet zo goed met het programma PowerPoint werken, dan helpen volgende sites, afhankelijk van de versie waarmee je werkt, je op weg:

overzicht    hulpmiddelen     top    

Prezi

Prezi ! is een ander interessant presentatieprogramma. De webdetective ! gebruikt het bijvoorbeeld om je uit te leggen hoe je op Google kan zoeken. Een ander mooi voorbeeld vind je hieronder.

De opvolger van Prezi is Prezi next. ! Het verschilt ! op een aantal punten van de gewone Prezi. Je kan Prezi ook gebruiken bij je gip-voorstelling. !


overzicht    hulpmiddelen     top    

Google Presentations

Google Presentations is één van de programma's die je in Google Drive ! vindt. Kan je reeds met PowerPoint werken, dan duurt het niet lang voor je ook deze app onder de knie hebt. Google Presentations ! biedt je de mogelijkheid om samen met anderen gelijktijdig aan een presentatie te werken.

overzicht    hulpmiddelen     top    

Hulpmiddelen

Dit wordt verder uitgediept in het thema "werk".

overzicht    hulpmiddelen     top