Sollicitatiebrief

Een goede sollicitatiebrief kan je herkennen aan de vorm en de inhoud. Raadpleeg voor de juiste vorm de BIN-norm. Op deze pagina vind je enkele voorbeelden ! van sollicitatiebrieven. Je kan op de VDAB-site concrete vragen over je sollicitatiebrief stellen aan de online sollicitatiecoaches ! Op taaladvies en bij de taaltelefoon ! vind je eveneens uitleg en geschikte voorbeelden.

Je kan ook een betaalsite ! gebruiken, eventueel om je volledige brief door de site te laten schrijven of om te controleren of je niets vergeten bent. Bedenk wel dat het een betaalsite is, lees goed de gebruiksvoorwaarden en reflecteer op inhoud, vorm en taal. Wie in Nederland wenst te solliciteren kan de Nederlandse briefconventies ! raadplegen op Sollicitatiebrieven.net.
Vanzelfsprekend verzorg je bij het schrijven van je sollicitatiebrief je taal. Een brief met fouten belandt in de prullenmand. Levendig, actief taalgebruik bevordert de leesbaarheid en het succes van de meeste teksten. Geef daarom voor je sollicitatiebrief de voorkeur aan actief taalgebruik!.

Voorbeelden

Dit wordt verder uitgediept in het thema "Werk".

top